Hammam Håndklæder

De lækre traditionelle tunesiske hammam-håndklæder er vævet i bomuld. De er gode som strandhåndklæde, som badelagen og sollagen og ved poolen. De er er lette og tynde, så de tørrer hurtigt og vejer ikke meget. De kan nemt tages med på stranden, på picnic, til koncerten, i vandrerygsækken og i rejsetasken.

Men hammam-håndklæderne er også fine som dug på havebordet, på sofaen, over en lænestol, på børneværelset, som forhæng, og meget mere. Du kan hurtigt skifte farve-indtryk og stemning i din bolig ved at bruge stoffet.

Tunesien er ét af de Middelhavslande, hvor hammam-håndklæderne har deres oprindelse. For hundrede af år siden blev de fremstillet af bomuld fra Egypten og vævet i hånden på store væve. 

I dag væves de på maskiner af garnspole-rester fra den europæiske tekstilindustri, som ellers bare skulle have været smidt ud eller destrueret – dermed er hammamhåndklæderne bæredygtige.

De færdiggøres i hånden: alle frynserne snos i hånden af tunesiske kvinder, som også går hvert eneste håndklæde efter, inden det er klar til salg. Dermed kan kvinderne bidrage med vigtig indtægt for familiens overlevelse. Derfor bidrager hammamhåndklæderne til socialt ansvar

 

Rul til toppen