Rejser til Tunesien

Jeg arrangerer skræddersyede rejser til Tunesien: studierejser, rundrejser, individuelle rejser, retreats og golfrejser.

Tunesien er livlige gader og spændende historie i Tunis’ medina, grønne frodige landskaber, Middelhavet, bjerge og ørken. Men det er også ro, stilhed, lys og højt til loftet – særligt på øen Jerba.

Siden det folkelige oprøret mod diktaturet i 2010/11 er Tunesien blevet så meget mere end charterturisme. En ny generation af aktører brænder for bæredygtighed, nye typer aktiviteter så som vandring og gourmet-ture til bl.a. vingårde og olivenproducenter. Rundt omkring finder man også nye typer hotel inderettet i gamle huse med respekt for historien. To af de steder, jeg selv er betaget af, er Hotel Dar Dhiafa på Jerba og Hotel Dar El Medina i Tunis. 

Men de lækre 4* og 5* hoteller står også stadig, og mange af dem er nyligt blevet renoveret. Langt de fleste af dem ligger direkte ned til brede, hvide sandstrande – de blev bygget i 1980’erne eller tidligere, hvor der endnu ikke var noget, der hed bæredygtighed. 

Jeg er forfatter til Turen går til Tunesien fra Politikens Forlag. Bogen er fra 2011, og informationen om hoteller og restauranter er forældet. Men baggrundsteksterne om landets historie frem til 2011, om kulturen og de forskellige geografiske områder er stadig aktuelle. Den kan købes hos Saxo.dk her

Det var som rejseleder, jeg kom til Tunesien i 1995. Jeg har været freelanceguide på rundrejser for bl.a. legendariske Hans Mydtskov, arbejdet i check-in og cargo i Københavns Lufthavn, arrangeret grupperejser og specialrejser til Tunesien, og planlagt DR Ramasjang og Ultras produktionsrejser til Tunesien i 2022 som en del af Børnenes Ulandskalender for Udenrigsministeriet. Jeg har direkte kontakt med hoteller, lokalguider, transportselskaber og turoperatører i hele Tunesien.

Rul til toppen