Socialt ansvar og bæredygtighed

Socialt ansvar er den centrale og bærende idé bag min webshop. Siden oprøret i Tunesien i 2010-2011, hvor folket modigt rejste sig mod det undertrykkende regime, der i mere end 30 år havde siddet på magten, har Tunesiens økonomi været hårdt ramt. Omverdenen så uro, som skabte et utrygt businessklima. Mange tunesere mistede deres arbejde og måtte klare sig fra dag til dag. Corona-krisen i 2020 har for alvor lagt landet ned økonomisk, bl.a. fordi turister ikke længere kommer til landet pga. grænselukningerne både i Europa og i Tunesien. Det var hér, jeg besluttede at lade webshoppen gå i luften for at bidrage bare en smule til, at kvinderne på væverierne, mændene der håndfletter kurve og mange flere kan beholde deres job og dermed indtægt til familien. 

Jeg stræber efter at være bæredygtig så langt det kan lade sig gøre:

  • Kurvene er fremstillet 95% nedbrydeligt naturmateriale – grene fra dadelpalmetræerne. Palmerne skal beskæres hvert år, og grenene ville blot blive brændt af, hvis de ikke bliver lavet til kurve. 
  • Mine logolabels i hammam-håndklæderne er fremstillet af certificeret, økologisk, egyptisk bomuld og vævet i Tyskland, hvilket betyder kort transportvej. 
  • Det silkekardus-papir, jeg pakker hammam-håndklæderne ind i, er fremstillet af 100% genbrugspapir. 
  • De forsendelsesposer, jeg bruger, er fremstillet af plastik lavet af sukkerrør og er fremstillet i Danmark, hvilket betyder kort transport. 
Rul til toppen